«

»

Mrt 27 2008

Fitna is uit!

Bekijk via onderstaande link de film, en heb dan een oordeel…
http://www.liveleak.com/view?i=ee4_1206625795
Nou, ik heb de film inmiddels bekeken en blijf maar bij mijn eerdere bescheiden opvatting:het maken van een film is een vak. Een vak dat kennelijk niet wordt verstaan door kamerleden. Ik doe het ook wel eens, een leuke collage maken. Maar ja, die is dan niet bedoeld voor een miljoenenpubliek. Ik neem aan dat JP de MP in een hoekje opgelucht heeft ademgehaald, gisteravond, zijn gezicht weer in een strenge plooi heeft getrokken, en daarna toch nog met opgeheven vingertje de pers te woord stond. Ook bij die bescheiden mening zal ik blijven: het gaat de rest van de wereld niet aan om vlaggen te gaan verbranden en weet ik wat allemaal meer, omdat er in het vrije westen een film wordt gemaakt. Hoe slecht die film ook is. En dat is ook iets dat ik verwacht van "mijn" regering: een beetje pal staan voor de vrijheden in dit land…