«

»

Apr 11 2008

‘Meer baby’s moeten van Klink aan de borstvoeding’ betutteldossier aflevering 874

De betutteling van Nederland neemt bijna groteske vormen aan. Minister Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid wil dat meer vrouwen hun baby de eerste zes maanden borstvoeding geven. Het doel is om het percentage moeders dat in de eerste zes maanden borstvoeding geeft te verdubbelen. Dat heeft een betrouwbare bron bevestigd aan elsevier.nl naar aanleiding van een bericht hierover in De Telegraaf. Het kabinet buigt zich naar verwachting volgende week over Klinks voedingsnota. Nu geeft 20 tot 25 procent van de moeders in de eerste zes maanden borstvoeding. Klink wil dat dit in 2011 is gestegen naar 40 procent! Mijn kinderen kregen allebei bijna een jaar borstvoeding. Sterker, die poedermeuk uit een flesje kreeg ik bij allebei niet naar binnen: dat weigerde ze! Ofwel, ouders en kinderen hebben minister Klink toch niet nodig om zoiets te regelen. En waarom wil Klink dat zestig procent van de kinderen GEEN borstvoeding krijgen? Hemeltjelief, hoe lang zal het nog duren tot we in dit land voor elkaar krijgen dat de politiek niet overal over gaat. Afblijven van borsten, lijkt me…