«

»

Jul 12 2013

Win-win-win

De windmolens op Lage Weide werden gisteren besproken in het stadhuis. In deze krant zal er vast een verslag over staan. Ik ben niet gegaan naar deze avond van groene propaganda tegen boze bewoners en vice versa. Zelf ben ik een enorm fan van zonne- en windenergie. En van getijdestroom bijvoorbeeld. We doen nog amper wat met de enorme power die eb en vloed ons land kan schenken. Zet eens wat turbines in onze rivieren die traag door oneindig laagland gaan. Maar dat projectje van die zes molens in de stad vind ik van een truttigheid. Marginaal poldergepruts van onze richting verkiezing kabbelende politici. Knal polder Rijnenburg vol bijvoorbeeld. Doe iets dat zin heeft. Maar zadel Zuilen en Terwijde niet op met deze onzin. En als je dan toch doorgaat op Lage Weide, begin dan met een test van 1 enkele molen. Valt de overlast mee, dan kan je, met draagvlak, misschien wel 15 molens kwijt.

Genoeg over de Utrechtse molens. Ik moet het nog even hebben over hoeren, de tourstart en Maxima. Ik lag weer in een deuk over een foto in deze krant. Een aantal Utrechtse beroepslobbyisten die zichzelf ‘ondernemer’ noemt, stond met hun bierbuikje in gele shirtjes naast de tourdirecteur. Deze eveneens zeer marginale groep Utrechters noemt zich ‘Businesspeloton’. Nog geen 20 leden, maar ze zegt namens het Utrechtse bedrijfsleven te spreken en wil uiteraard de tourstart in Utrecht. Ik zou zeggen: lief Businesspeloton, als jullie minimaal 500 leden hebben spreken we verder. Tot die tijd wil ik jullie liever niet meer horen of zien. Draagvlak. Het is een veelvuldig misbruikt woord in onze stad.

Maxima, die hoeft tenminste niet te vrezen voor haar draagvlak. Vrijdag opende ze haar park in het hart van de Vinex. Het mooiste park van Nederland maakt contact met bijna alle Vinexwijken die er slim omheen geplooid zijn. We wonen hier altijd vlakbij een schitterend parklint van bijna 9 kilometer waar komende week de wielerwedstrijden van het EYOF worden verreden. Kom dus over de Gelebrug mensen. Ga zien wat Maxima vrijdag zag. En neem onze dakloze Utrechtse prostituees gezellig mee. Er staan nog voldoende huizen leeg en een bordeel, dat mist de Vinex nog. Ik zeg win-win-win.